Post 1: Maart 2018, onze ervaringen tot nu toe in Portugal

Onze website is gelanceerd, en verdere uitbreidingen hiervan, o.a. het reserveringsgedeelte, en de echte foto’s van ons Guesthouse volgen nog.

Wat we vooral hebben geleerd in Portugal is veel geduld hebben, alles gaat hier langzamer dan in Nederland. We zijn ruim 8 maanden bezig geweest met het verkrijgen van alle vergunningen, maar na deze 8 maanden werd ons geduld beloond, eindelijk konden we beginnen met het verwezenlijken van ons droomproject. De aannemer liet nog even op zich wachten, hij had nog even een klein klusje tussendoor. Maar in december 2017 kwam er toch eindelijk een grote graafmachine om het terrein bouw klaar te maken. Het begin was gemaakt!

We hebben in deze periode van afwachten natuurlijk niet stil gezeten. We zijn de omgeving goed gaan verkennen: schitterende wandel- en fietstochten gemaakt door mooie natuurgebieden met geweldige uitzichten. Genoten van de kuddes geiten, schapen en koeien die rustig staan te grazen en je lodderig aankijken en nieuwsgierig naar je toe komen.

          

Ook hebben we vele mooie historische bezienswaardigheden bekeken, te veel om op te noemen, deze komen nog apart vermeld op de website te staan.

We hebben vele witte zandstranden in de omgeving bezocht, de een nog mooier dan de ander. Lekker een strandwandeling maken of heerlijk relaxen op een handdoekje uitgestrekt op het strand. En als afsluiting van een heerlijke actieve dag hebben we ook volop genoten van de heerlijke pastelarias/koffieshops waar je voor gemiddeld 80 cent een heerlijke kop koffie drinkt en de keuze hebt uit tal van heerlijke zoete of hartige lekkernijen. Natuurlijk zijn er ook vele zonnige terrasjes waar het goed toeven is onder het genot van een heerlijk koel biertje of wijntje.

Ja, het leven is goed in Portugal, geen gehaast en een heerlijk klimaat, natuurlijk het regent wel eens maar dat heeft de natuur ook nodig, en na de regen komt altijd weer heel veel zonneschijn!

Door de wijn business in Nederland hebben we vele producenten van wijnen, port en delicatessen leren kennen. Dit assortiment zullen wij ook voor onze gasten beschikbaar hebben in de shop van het Guesthouse. Om goed op de hoogte te zijn van de productie van wijnen hebben we bij een Quinta, waarvan wij wijnen en port inkopen, een dag met de oogst geholpen waarbij we ook op de ouderwetse manier druiven hebben getrapt.

        

De behulpzaamheid van de Portugese bevolking bevalt ons ook prima, ze zijn vaak in voor een praatje.

Met het leren van de Portugese taal zijn we al enkele maanden bezig, maar wat valt dat tegen! Het leren van woorden en het maken van eenvoudige korte zinnen gaat nog, maar als een Portugees begint te praten in een rap tempo dan zijn we nog nergens. Maar ook hier zijn de Portugezen altijd bereidt je te helpen en wordt het enorm gewaardeerd als je stuntelig toch de moeite neemt om in het Portugees te communiceren. Gelukkig kom je hier met Engels een heel eind, maar we geven niet op om het Portugees goed onder de knie te krijgen, de aanhouder zal winnen!

We boffen ook met de hulp van onze Portugese vrienden die ons belangeloos goede adviezen geven en helpen als er problemen zijn en ons ook weer introduceren bij nieuwe contacten.

Nu zijn we volop bezig met de vooruitgang van ons Guesthouse, wat hier allemaal bij komt kijken kun je volgen op deze blog op onze website.

Als je interesse hebt om ons te volgen vul dan je e-mailadres in bij join-us op de website.

Je krijgt dan automatisch bericht als er iets nieuws te melden is en als er acties zijn. Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend.

Tot de volgende post!!

Até o próximo post!!

1 thought on “Post 1: Maart 2018, onze ervaringen tot nu toe in Portugal

  1. Erna Beantwoorden

    Hoi Monique en William wat leuk om dit te lezen zeg, en zeker om jullie te volgen in het avontuur. Dat het maar vlug naar jullie zin wordt en dat het seizoen kan beginnen. Ik ga het zeker verder volgen en wie weet zien we elkaar in Portugal. Groetjes uit Waalwijk Erna en Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *